Inhoud certificering-traject

pinda bal
Hoe gebruik je een pindabal effectief bij synthetische pijnstilling?

Het certificering-traject kun je alleen volgen als je de schriftelijke toets met goed gevolg hebt afgelegd, als je zij-instroomt of begint als doula. Het traject bestaat uit aaneengesloten weekend met zowel theoretische als praktische lessen en wordt gecompleteerd door één dag zelfstudie, mentoring en intervisie. Verschillende docenten van de Doula Academie zullen aanwezig zijn gedurende dit weekend en gedeeltes van het programma onderwijzen. Het programma van het certificering traject is altijd actueel en verandert elk jaar, op basis van de dan geldende protocollen en ontwikkelingen.

Binnen een maand nadat je aan het certificering-traject deelneemt, moet je je dag zelfstudie aantoonbaar hebben afgelegd, in de vorm van het inleveren van een paper en het inleveren van je studentenportfolio. Je paper wordt besproken met en beoordeeld door je mentor. Je volgt met alle doula's samen tenminste 2x een casuïstiek bespreking rondom een ingewikkelde klinische partus.

Daarnaast zal je tenminste 3 bevallingsbegeleidingen/ doula trajecten (inclusief zelfreflectie) in je studentenportfolio moeten opnemen voordat we je definitief kunnen certificeren. Als het je niet lukt om deze 3 begeleidingen voor de eerstmogelijke certificerings uitreiking te omschrijven, word je voorlopig gecertificeerd en heb je 1 jaar de tijd om de 3 begeleidingen in je portfolio op te nemen. Deze begeleidingen worden door je mentor beoordeeld en besproken waarna je je definitieve certificaat én pasje ontvangt.

Meld je nu aan voor de Geboorte Doula opleiding die per oktober 2023 erkend is door de NBvD!

Kort les overzicht certificering-traject november 2023 (de eerste dag)

Krachtig communiceren. Klinkt makkelijk, maar is het niet altijd. Of je nou net start als doula, of dat je er al flink wat vlieguren op hebt zitten; krachtig communiceren met alle partijen waar jij mee te maken krijgt is zo simpel nog niet.

In deze trainingsdag door Tessa van Grafhorst ga je (her)ontdekken vanuit welke authentieke en daarmee krachtige plek jij je gesprekken te voeren hebt. Vanuit échte verbinding. Vooral wanneer het spannend wordt heb je je deze plek eigen te maken.

In de ochtend krijg je inzicht in jouw -niet werkende- neigingen; ga je ontdekken wat jou niet helpt en daarmee ook wat jou wel helpt om vanuit gelijkwaardigheid, authenticiteit en kracht te communiceren.

In de middag ga je onder begeleiding aan de slag om in kleine groepjes jouw eigen lastige casussen aan te gaan en op te lossen.

Je gaat de deur uit met een extra dosis zelfvertrouwen en stevigheid en je vreest niet langer voor lastige gesprekken; omdat je feilloos weet wat jij in die situaties kan inzetten om ze vanuit verbinding met de ander op te lossen.

Kort les overzicht certificering-traject november 2023 (de tweede dag)

We zijn druk bezig deze dag samen te stellen, maar de focus zal onder meer liggen op doula selfcare!

Denk aan de juiste manier met je ademhaling omgaan tijdens stressvolle momenten, vitamine- en voeding kennis voor jou als 'nacht werkende' doula, samen een krachtige maaltijd koken/ samenstellen om het geleerde in praktijk te brengen, massage, yoga nidra en nog veel meer moois.

Deze laatste dag van het (her) certificeringstraject wordt afgesloten met een borrel in aanwezigheid van zoveel mogelijk docenten en doula's. Meer info volgt binnenkort!

Doula Academy-85 kopie.jpg
Leer welke houding optimaal in bed is aan te nemen in combinatie met lachgas, CTG en infuus

Het certificering-traject 2023 vindt plaats in november en is ook toegankelijk voor her-certificerende doula's die al eerder of elders zijn opgeleid.