Jouw professionaliteit als Academie Doula wordt erkend. Jij voegt waarde toe.

Het Doula Academie trainingsprogramma is ontwikkeld om als doula bij de top te blijven horen.

Het Team

De Doula Academie staat voor gedegen kennis, maar biedt je veel meer dan dat. Een compleet team staat met al haar ervaring achter de aspirant doula. Elke docent brengt een wereld aan achtergronden mee, waar jij van mag groeien. Je staat niet alleen. En dat geeft een onmeetbare verrijking aan je carrière als doula.


Maartje Bruning
Maartje Bruning

Maartje Bruning is oprichter van de Doula Academie. Ze zal als docent en als mentor binnen de Doula Academie functioneren. Ze is sinds 2013 gecertificeerd Geboorte Doula bij Mother Me en sinds 2018 Postpartum Doula. Ze bestuurt een bloeiende full time Doula praktijk in Amsterdam en leidt al een aantal jaren junior Doula's belangeloos op. Maartje heeft ongeveer 200 bevallingen begeleid en al meer dan 1000 stellen les gegeven. Ze volgt elk jaar aanvullende opleidingen in zowel binnen- als buitenland om haar kennis up to date te houden. Ze is regio cöordinator van de Nederlandse Bond voor Doula’s NBvD voor de regio Noord Holland-Zuid . Ook is ze sinds 2017 ‘huis’ doula van ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en onderdeel van de Baby Experts ; een groep vloggende geboorte professionals.

Opleidingen / ervaring

2019 vlogger bij de Baby Experts & oprichter Doula Academie

2017 ProDoula labour doula & ProDoula PPIC doula

2015 ProDoula ABT training

2014 Birthlight prenatal yoga teacher

2013 JJ / BIA doula opleiding & start Mother Me doula services

1996-1998 HBO TMO fashion industry

1995 propedeuse UVA Theaterwetenschap

1988-1994 VWO Sint Vitus College, Bussum

Catharina Ooijens
Catharina Ooijens

Catharina is een klinische doula in dienst bij het Amsterdam UMC (locatie AMC). Haar onderzoek in het AMC 2010-2012 “Hoe ervaren getraumatiseerde zwangeren de aangeboden zorg van een bevallingscoach” is gepubliceerd in het Nederlands tijdschrift voor gynaecologen ( NTOG 2015). Catharina is een gepassioneerde doula en al jarenlang werkzaam in  de derdelijns geboortezorg.

Opleidingen / ervaring

2016 basis haptonomie

2010 ITON, baringspijn vanuit neurowetenschappelijk perspectief

2010-nu klinische doula Amsterdam UMC, locatie AMC, Amsterdam

2005-2012 docent gynaecologisch onderzoek AMC/UMC artsen in opleiding & Verloskunde Academie Amsterdam AVAG (1e en 3e jaar verloskundigen i.o.)

1989-1992 Training Postural Integration en lichaamsgerichte therapie (USA)

1987-1989 opleiding tot zwangerschapsyogadocent

Annelies Mulder
Annelies Mulder

Doula en coach Annelies Mulder weet als geen ander hoe je vrouwen bijstaat in hun zwangerschap en bevalling. Maar ook hoe je als doula een succesvolle business opbouwt, waarbij je goede prijzen vraagt en staat voor de waarde die je als doula biedt. Annelies inspireert je om echt de stappen te zetten naar het vinden van je eigen geluid, zodat je vrouwen vanuit je hart begeleidt tijdens een bijzondere periode in hun leven. Als docent bij de Doula Academie onderwijst Annelies delen van de basis- & praktijktraining. Met Annelies ga je de diepte in!

Annelies is doula in haar fulltime praktijk mamalogisch.nl Ze heeft circa 100 bevallingen begeleid, is gespecialiseerd in medische indicaties & angst en trauma. In elke bevalling ziet ze kans om iets moois te brengen. In bad bevallen kan onder haar begeleiding bijna altijd. Vrouwen kunnen bij Annelies terecht voor coaching, bevalbaden, de Elle Tens [elletens.nl] en binnenkort ook coaching voor doula’s.

Opleiding / achtergrond:

 • Oprichting 2020 elletens.nl
 • Doula opleiding 2015 & oprichting mamalogisch.nl
 • ProDoula postpartum & infant care
 • Spinning Babies optimal fetal positioning
 • Hypnobirthing Nederland docentenopleiding
 • Holos Massagetherapie
 • MOOD massage opleidingen
 • Co Vital postpartum Blije mama massage
 • Ippa International association Placenta Advanced Pro
 • Zonnevlecht Moxatherapie
 • Aangesloten bij de NBvD
 • Ouders van Nu expert
 • Sales executive radio, televisie bij een grote media- en reclame-organisatie (2004-2015)
Denise van Eeden
Denise van Eeden

Denise is Geboorte en Post Partum Doula bij douladenise.nl sinds 2014. Ze is orthomoleculair therapeut sinds 2019 en is als mentor en gast docent bij de Doula Academie betrokken.

In 2014 begon Denise haar ‘Doula-journey’ en moest haar carrière in de forensische psychiatrie steeds meer plaatsmaken voor het doulaschap. Ze werkt inmiddels fulltime als doula en heeft geboortes in alle soorten en maten begeleid. Daarnaast heeft ze als postnatale doula tal van gezinnen na de kraamzorg ondersteund. Ook geeft ze als docent les bij de (hypnobirthing) zwangerschapscursussen die door MOM&CO en Childbirth Class Gale worden verzorgd. In 2019 heeft ze haar tweede bedrijf opgericht, Nutrilicious, dat gericht is op orthomoleculair voedingsadvies rondom de zwangerschap en in de kraamtijd.

Opleidingen

2019 diploma Orthomoleculaire voeding & suppletie (HBO) & diploma Medische Basiskennis

2018 Yoga Nidra teacher training

2016 Postnatal doula opleiding van Postnatal Support Network

2014 JJ/ BIA doula opleiding

2010-2012 Rechtsgeleerdheid (UvA)

2004-2009 Forensische Criminologie (VU & Universiteit Leiden)

Marieke van Luin
Marieke van Luin

Lactatiekundige IBCLC en verloskundige (niet praktiserend) bij mamma-minds. Docent bij de Doula Academie en adviseur van het Doula Academie onderwijs programma.

Marieke werkt al ruim 20 jaar met veel plezier en blijvende interesse in de Geboortezorg. Tegenwoordig fulltime als lactatiekundige IBCLC, docent en diverse andere werkzaamheden rondom het geven van borstvoeding.

Tot 2010 was zij mede-eigenaar in de maatschap van verloskundigen in de Ruyschstraat te Amsterdam en werkte daarna als verloskundige en docente in diverse organisaties. Inmiddels is zij een aantal beroepen rijker en werkt niet meer als praktiserend verloskundige. Naast een opleiding tot coach en lactatiekundige IBCLC, is zij docent over zwangerschap en borstvoeding. Zij geeft les over borstvoeding op de Academie voor Verloskundigen in Amsterdam en schrijft columns en artikelen in het tijdschrift voor Verloskundigen en zit in de redactie van Groeigids.nl en Opvoeden.nl.

Opleidingen

2012-2013 Lactatiekundige Opleiding IBCLC
2012-2014 Coach opleiding bij Amethist Developing People
2000 Eerstegraads Docentenopleiding aan de HGZO
1995 Kweekschool voor Vroedvrouwen te Amsterdam (tegenwoordig de Verloskunde Academie)
1991 Propedeuse Spaanse Taal en Letterkunde, Universiteit van Utrecht
1989 Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jacky Bloemraad - de Boer
Jacky Bloemraad - de Boer

Jacky Bloemraad-de Boer is vroedvrouw, gecertificeerd behandelaar Chinese geneeskunde, doula, voedingsdeskundige, fytotherapeut, borstvoedingsconsulent en auteur. Zij doceert haar kennis vanuit het Midwife Cafe over de hele wereld, zowel online als klassikaal. Zij is als gast - docent verbonden aan de Doula Academie en zal haar post natale kennis delen specifiek toegespitst op de Nederlandse zorg tijdens én na de kraamzorg. Meer info over andere cursussen die zij aanbiedt is te vinden op http://www.midwifecafe.com

Jacky heeft een volwassen dochter, twee bonuskinderen, twee kleindochters, een Nederlandse partner en woont & werkt zowel in Nederland als in Zuid-Afrika. Ze geeft trainingen en biedt ondersteuning voor vrouwen vanaf menarche tot menopauze. Ze spreekt zowel Nederlands als Engels vloeiend en kan zich goed verstaanbaar maken in Afrikaans.

Publicaties:

- A-Z for a Healthy Pregnancy and Natural Childbirth (AuthorHouse Publishing 2007)

- Post Partum Manual (Epub 2021)

- Artikelen in gezondheidsbladeren

EHBO Bureau
EHBO Bureau

Het EHBO bureau http://www.ehbobureau.nl werd in 2014 opgericht door Chantal Gooijer en heeft een groot team ervaren trainers aan zich verbonden. Zij verzorgen trainingen op maat voor de nanny- en kinderopvang branche maar onderwijzen ook Eerste Hulp Bij Ongelukken namens de officieel erkende 'het Oranje Kruis' methode. De combinatie van een uitgebreide E-learning module, een online examen en een praktijk dag garanderen een officieel EHAK (Eerste Hulp Aan baby's en Kinderen) certificaat wat 2 jaar geldig is (volledig volgens de IKK wetgeving). De theorie en handelingen zijn gebaseerd op de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp die zijn vastgesteld door het College van Deskundigen van het Oranje Kruis en het Medisch Comité van het Nederlandse Rode Kruis.

De student leert zowel een volwassene als een baby te reanimeren en om te gaan met de AED, wat te doen bij verdrinking/brandwonden/verstikking/ernstige onderkoeling of oververhitting/koortsstuipen en hoe te handelen bij diverse soorten letsel.