Je cliënt verdient de beste doula die jij kan zijn. Waar wacht je nog op?

Leer hoe je een succesvol bedrijf kan creëren rondom je passie. Je verdient je investering direct terug, zodat je niet na twee jaar ‘proberen’ nog steeds niet de ideale cliënten op je pad vindt

Diverse aanvullende trainingen voor doula's in het voorjaar van 2023 zijn al gepland op onze mooie leslokatie in Monnickendam. Er volgen nog meer data!

juni 2023 promo MIB babymassage en voetreflexologie juni.png

Aanvullende cursus Voetreflexologie en babymassage voor doula's op maandag 19 juni 2023

Je leert massage en voetreflexologie toe te passen bij baby's. Deze technieken kan je inzetten bij verschillende kwaaltjes zoals reflux of doorkomende tandjes. Zo kan je ouders optimaal bijstaan in de kraamperiode en hen ook jouw kennis doorgeven.

Ideaal voor Kraamdoula's (in opleiding) of elders opgeleide postpartum doula's! Natuurlijk is deze aanvullende cursus ook toegankelijk voor andere geboortewerkers, zoals kraamverzorgenden, obstetrie verpleegkundigen, GGZ medewerkers, verloskundigen, etc. Mocht je twijfelen of deze cursus wat voor jou is, neem dan contact met ons op.

Voorafgaand aan de lesdag in Monnickendam volg je een intensief en uitgebreid E-learning programma van tenminste 8 uur zelfstudie. Je ontvangt een werkboek en diverse video's die je meer verdieping bieden op de materie. Dit E-learning programma kan je op je eigen tempo oefenen. Voorafgaand aan de live cursus dag doe je ook nog een praktijk opdracht om je opgedane theoretische kennis toe te passen op een pasgeboren baby (die nog niet kan omrollen).

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd.

Kosten zijn €350,- incl BTW en er is een standaard 10% korting voor Academie Doula’s. Meld je snel en op tijd aan, want er is maar beperkt plek! Op tijd aanmelden heeft ook te maken met je stage opdracht en het volgen van het E-learning programma.

Daarnaast krijg je binnen 8 weken na het volgen van de live lesdag ook nog een 30 minuten online 1 op 1 gesprek met de docente Marije Terpstra van Mami-in-Balans als je nog verdieping behoeft op een bepaald onderwerp. Meer informatie over Marije vind je op haar website http://www.mami-in-balans.nl

Mail je aanmelding naar maartje@doulaacademie.nl

juni 2023 promo PMM Catharina juni.png

Aanvullende prenatale metamorfose voetmassage cursus voor doula's op woensdag 14 juni 2023 (van 9 tot 12.30 uur)

Een overprikkeld zenuwstelsel geeft een hoge paraatheid en overgevoeligheid bij een zwangere. Met een prenatale metamorfose voetmassage krijgt het lichaam de gelegenheid om tot een diepere ontspanning en heling (na een trauma) te komen. Gedurende een lange ochtend leer je over de achtergond van prenatale therapie, wanneer je deze metamorfose voetmassage wel/ niet kan toepassen en hoe je je energetisch bewustzijn kan verhogen. Je ontvangt uitleg over het toepassingsgebied op de zwangere, gaat op elkaar oefenen en uitgebreid de ervaringen nabespreken.

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd of nog in opleiding bent tot doula. Andere geboortewerkers zijn ook van harte welkom!

Kosten zijn €120,- incl BTW. Mail je aanmelding naar maartje@doulaacademie.nl. We hebben beperkt plek, dus vol=vol!

Docente Catharina Ooijens is sinds het ontstaan als vaste docent verbonden aan de Doula Academie en was jarenlang klinisch doula in het AMC. Ze is inmiddels met pensioen (sinds september 2022) maar nog zeker niet klaar met haar doula-werk.

Zij heeft honderden vrouwen met een complexe zwangerschap mogen ondersteunen, waaronder verliesverwerking en/ of trauma in de voorgeschiedenis.

Catharina is inmiddels zelfstandig Geboorte Doula bij www.mamabevaltgoed.nl en is auteur van het boek ‘Mijn stem’ wat in september 2022 verschenen is.

juni 2023 cursus Mami in Balans zwangerschapsmassage cursus.png

Aanvullende cursus zwangerschapsmassage voor doula's en geboortewerkers op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023

De zwangerschapsmassage cursus voor doula's en geboortewerkers biedt een compleet programma zodat je direct aan de slag kan! Je gaat masseren op een bed, op een yoga mat, op een stoel en op een massagetafel zodat je in elke situatie een cliënte met diverse technieken kan laten ontspannen. Ook leer je hoe je haar partner haar met een aantal simpele technieken kan laten masseren. Je weet wat contra-indicaties zijn en leert aandachtig masseren van de rug, nek, schouders, buik, armen, handen, voeten en benen van een zwangere cliënte.

In het werkboek, dat je voorafgaand aan deze aanvullende cursus doorneemt, vind je veel aanvullende theoretische kennis. Deze theorie wordt praktisch gemaakt tijdens de twee live lesdagen in Monnickendam van 9.30 tot 17 uur.

Daarnaast krijg je binnen 8 weken na het volgen van de live lesdag ook nog een 30 minuten online 1 op 1 gesprek met de docente Marije Terpstra van Mami-in-Balans als je nog verdieping behoeft op een bepaald onderwerp. Meer informatie over Marije vind je op haar website http://www.mami-in-balans.nl

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd of nog in opleiding bent.

Kosten zijn €350,- incl BTW en er is een standaard 10% korting voor Academie Doula’s. Meld je snel aan, want er is maar beperkt plek! Je kan je ook aanmelden voor deze cursus als je nog niet eerder een opleiding of cursus gevolgd hebt bij de Doula Academie. Voorwaarde is wel dat je een doula (in opleiding) bent, een verloskundige (in opleiding), een kraamverzorgende of een obstetrisch verpleegkundige.

Mail je aanmelding naar maartje@doulaacademie.nl

Dora Barens postpartum stel baby en hond.jpg

Doula Academie aanvullend mentorprogramma - Learn from the best

Het docententeam van de Doula Academie bestaat uit de meest ervaren doula’s van Nederland. Als je voelt dat je nog lang niet uitgeleerd bent, kun je bij één van hen een aanvullend 1 op 1 mentorprogramma volgen. Deze add on bieden zij voor studenten van de Doula Academie tegen een gereduceerd tarief aan van €444,- (incl BTW).

Binnen het Doula Academie lesprogramma spreek je je mentor regelmatig tijdens het online mentor-spreekuur en heb je direct begeleiding van je doula buddy en de doula 24/7 hulplijn bij noodgevallen. In het Doula Academie BKPT/AKKT Geboortedoula traject zit ook inbegrepen dat je je mentor uitgebreid spreekt over de beoordeling van je paper, je persoonlijke ontwikkelingspad en je studentenportfolio. Maar het kán zijn dat je extra diepgang wil op een bepaald onderwerp.

Elke docent heeft natuurlijk haar eigen stijl, achtergrond en werkwijze dus een vastomlijnd programma is er niet. Juist ook omdat de begeleiding individueel is. Jij kiest de mentor waar je graag mee wilt samenwerken en samen bepalen jullie het programma. Wil je focussen op zelfontwikkeling en werken aan een bepaalde valkuil? Vind je het fijn dat een ervaren doula meekijkt en -denkt als je een cliënt begeleidt met ingewikkelde medische casuïstiek? Of wil je gewoon intappen op de schat aan ervaring en kennis van een van de docenten?

It’s your call!

In dit aanvullende mentorprogramma zitten 5 coachingsuren inbegrepen, in de vorm van 1 op 1 online sessies of in persoon op lokatie (in overleg). De docent die op dit moment dit programma aanbiedt is de zeer ervaren doula Denise van Eeden.