Waar en wanneer?

doula voedt baby met fingerfeeding
Een achtergrond als doula of kraamverzorgende is een pre, maar niet noodzakelijk.

INFORMATIEVE ZOOM CALL MOGELIJK VOOR ALLE TRAININGEN (op aanvraag)

Elke doordeweekse werkdag van 9 tot 15 uur

Stuur een @ als je hier belangstelling voor hebt, via het info/aanmeld/inschrijf formulier!

De Kraamdoula Training werd succesvol gelanceerd in juni 2022. De 6 live lesdagen vinden plaats in Monnickendam op vrijdag, zaterdag en (af en toe) zondag. Voorafgaand aan de training heb je veel huiswerk te doen. Of je nou de hele opleiding volgt, of alleen 1 lesdag komt volgen: reken op tenminste 2 dagen zelfstudie (min. 16 en max. 24 uur) per lesmodule. Je kan elke lesdag ook los volgen als je specifiek belangstelling hebt voor die lesmodule!

Je certificeert je en blijft voor 2 jaar lang lid aan de Doula Academie als je alle lesdagen gevolgd hebt, je EHBO cursus met goed gevolg aflegt, je studentenportfolio inlevert én een solide businessplan inclusief persoonlijke ontwikkelingsdoelen schrijft. Dat businessplan wordt met je besproken in een business coach call waar je veel aan zal hebben! Niet zelden worden er na deze coachcall met founder en succesvol zakenvrouw Maartje Bruning nog heel wat zaken aangepast in de zakelijke plannen van onze Kraamdoula's.

We geven les op onze gezellige leslocatie aan de Kloosterdijk 6, 1141 PJ in Monnickendam. Daar kan je gratis parkeren maar je kan ook met bus 312, 314 of 316 komen vanaf station Amsterdam Noord (te bereiken met de Noord-Zuid lijn). Kom je met de bus? Laat dan even weten of we je moeten komen halen van de halte 'Lagedijk/ Katwoude'. Je kan ook lopen, dat is ongeveer 10 minuten.

Wil je blijven slapen? Dat kan, er zijn diverse hotels en BnB's in de buurt! Mail ons voor tips.

Kraamdoula training KDT24-1 lesdata (voorjaar 2024) in Monnickendam

Vrijdag 12 april (Borstvoeding voor doula's) door Marieke van Luin en zaterdag 13 april (Bouw je DOula Biz) door Tessa van Grafhorst

 • van 9.30 tot 17.30 uur

Zaterdag 20 april en zondag 21 april (lesdag 1 en 2 door Jacky Bloemraad- de Boer)

 • van 9.30 tot 17.30 uur op zaterdag
 • van 11 tot 18 uur op zondag

Zondag 28 april (lesdag 3 door Jacky Bloemraad- de Boer)

 • van 9.30 tot 17.30 uur

Zaterdag 1 juni (EHBO cursus voor doula's door EHBO bureau en doula borrel plus certificering in de namiddag door Maartje Bruning)

 • van 9.30 tot 17.30 uur

Je volgt voorafgaand aan deze EHBO lesdag een E-learning module van ongeveer 4 uur, waarbij een examen online afgenomen wordt. Pauline, instructeur bij het EHBO bureau, toetst vervolgens je praktijk kennis tijdens de laatste live lesdag van 9.30 tot 14.00 uur.

Alle lesdagen zijn LOS TE VOLGEN! Je kan dus ook per module deelnemen aan de Kraamdoula Training. Alleen module KDT1&2 door Jacky is in een set van 2 lesdagen te volgen. Maar haar KDT3 lesdag kan dus wel solo geboekt worden!

Op zaterdag 1 juni is er een Doula Academie ledenborrel van 17.00 tot 19 uur inclusief uitreiking moment van certificaten voor Kraamdoula's van voorgaande lichtingen.

De Kraamdoula's van lichting KDT24-1 ontvangen hun certificaat op zaterdag 12 oktober 2023.

NIEUW! Je kan nu de Kraamdoula Training lesdagen ook per dag volgen. Een UNIEKE kans als je al begonnen bent als (postpartum) doula en specifiek aanvulling behoeft op slechts een aantal onderwerpen.

De kosten van de complete Kraamdoula Training zijn €2500,- (vrijgesteld van BTW). Het volgen van een losse lesdag kan ook, dat kost €350,-/ dag voor de lesmodules gegeven door Jacky en Marieke. De Bouw je DOula Biz en EHBO training voor doula's kosten €295,- excl. per losse lesmodule.

Er is één uitzondering op deze unieke aanbieding: lesmodules KDT1 en KDT2 van Jacky Bloemraad- de Boer (over complementaire kruiden en massages en pp herstel van de moeder) zijn alleen 'samen los' te volgen. Dan betaal je dus €700,- voor het volgen van deze 2 prachtige lesdagen, tjokvol met kennis over holistische zorg na en naast de kraamzorg. Haar 3e lesdag (herstel na sectio, baby crying curve & baby slaap) kan je wel 'los' als 1 lesmodule volgen. Alle lesmodules van de Kraamdoula Training worden gecompleteerd door uitgebreide readers en diverse artikelen en video's.

De voordelen van het volgen van de volledige Kraamdoula Training ten opzichte van het volgen van losse lesdagen zijn:

 • Lidmaatschap aan de Doula Academie gedurende 2 jaar na de start van je certificering traject (ter waarde van €50,- / jaar)
 • Kosteloze terugkom dagen als je een lesdag nog een keer wil volgen (mits je deze al eerder gevolgd hebt) gedurende je lidmaatschap
 • Gratis deelname aan online Q&A meetings (elke 6 weken) met Jacky Bloemraad- de Boer
 • Toegang tot Kraamdoula whatsapp groep waar je vragen binnen 24 uur beantwoord worden
 • Businessplan coach gesprek met Maartje Bruning (incl. beoordeling studentenportfolio)
 • Doula Academie pasje en Doula Academie logo badge om je professionaliteit kenbaar te maken op de werkvloer
 • Toegang tot het Doula Academie buddy systeem
 • Indien nodig gebruik kunnen maken van de vertrouwenspersoon en klachten commissie procedure
 • Deelname aan doula borrels van zowel de Geboorte Doula opleiding als de Kraamdoula Training
 • Gratis vermelding op doula.nl als postpartum doula gedurende 1 jaar
 • Gratis toegang tot het video learning platform van de Doula Academie (met toegang tot de Kraamdoula modules)
 • 10% korting op aanvullende cursussen die door de Doula Academie georganiseerd worden
 • Doorgespeeld krijgen van Kraamdoula aanvragen vanuit de Geboorte Doula's van de Doula Academie

Certificering-traject Kraamdoula Training

In de middag werk je aan postpartum communicatie vaardigheden en ga je aan de slag met lastige casuïstiek op dit gebied. Deze namiddag is alleen toegankelijk voor de Kraamdoula's die de gehele Kraamdoula Training volgen.

Na het afronden van deze laatste lesdag schrijf je een business plan hoe jij je Kraamdoula training gaat combineren met je huidige werk of binnen je praktijk. Daarnaast lever je ook een studentenportfolio in. Dit plan wordt beoordeeld door een mentor en is jouw persoonlijke ontwikkelingsdocument. Daarnaast krijg je een business coach call met Maartje waarbij je businessplan wordt doorgenomen. Je ontvangt je definitieve certificaat als je alle onderdelen positief hebt afgesloten.

Je Kraamdoula certificaat word tijdens een feestelijke borrel aan je overhandigd, samen met de dan gecertificeerde Geboorte- en/ of Kraamdoula's. Een ideaal moment om met Academie doula's uit alle windrichtingen en van alle lichtingen te verbinden.

DoraBarensmoederbabybril.jpg
Leer ritmische aangeboren bewegingen die nodig zijn voor integratie van de reflexen van de baby

De Doula Academie houdt jou actief op de hoogte van aanvullende cursussen die voor jou een perfecte match zijn. Ook werkt de Doula Academie zelf continu aan een mooie aanvulling op het les curriculum. We zijn een CRKBO geregistreerde onderwijsinstellingdus je ontvangt onderwijs op hoog niveau.