Waar en wanneer?

partner support ziekenhuisbed
Maak echte verbinding mogelijk tijdens een klinische bevalling

INFORMATIEVE ZOOM CALL MOGELIJK VOOR ALLE TRAININGEN (op aanvraag)

Elke doordeweekse werkdag van 9 tot 15 uur

Stuur een @ als je hier belangstelling voor hebt, via het info/aanmeld/inschrijf formulier!

planning 2024 BKPT, AKKT & CERT24-2.jpeg

We geven les op onze mooie leslokatie aan de Kloosterdijk 6, 1141 PJ in Monnickendam. Daar kan je gratis parkeren maar je kan ook met bus 312, 314 of 316 komen vanaf station Amsterdam CS of Amsterdam Noord. Kom je met de bus? Laat dan even weten of we je moeten komen halen van de halte 'Katwoude'. Je kan ook lopen, dat is ongeveer 10 minuten.

Wil je blijven slapen? Dat kan, mail ons op tijd, dan nemen we de mogelijkheden met je door. Er zijn diverse hotels en BnB's in de buurt!

De Geboorte Doula Basiskennis- & Praktijktraining is op vrijdag, zaterdag en zondag 6 t/m 8 september 2024.

Na deze lesdagen ga je door naar de AKKT24-2 lesdagen waar er eventueel andere doula's zullen zij-instromen als ze al eerder ergens anders een doula opleiding hebben gevolgd. Deze lesdagen zijn op woensdag 8, 18 en 25 september 2024.

De toets nemen we af voor de lunch van de 3e lesdag van de AKKT (Additionele Klinische Kennis Training). Geen zorgen: deze toets is alleen om aan jezelf te bewijzen dat je op de juiste manier aan het studeren bent.

Iedereen verbindt met elkaar, zowel oude als nieuwe doula's tijdens het certificeringsweekend (CERT). Jullie krijgen les van verschillende docenten op diverse actuele onderwerpen. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2024 zien we jullie graag in Monnickendam. Aan het einde van de laatste lesdag heffen we met elkaar het glas tijdens onze beroemde doula borrel!

In september 2024 bieden we een unieke kans om de 'bouw je doula business' training los te volgen! Ideaal als je al even bezig bent maar behoefte hebt aan een frisse wind door je doula praktijk.

Certificering-traject 2024 voor alle certificerende Geboorte doula's

Je neemt deel aan een toets voorafgaand aan de lesdagen als dit je eerste kennismaking is met de Doula Academie. Uitslag van deze toets bepaald of je toegang hebt tot het certificering-traject, of dat je de additionele klinische kennis doula training niet (hoeft te) volg(en)/t. Deze toets wordt online of persoonlijk afgenomen.

De Geboorte Doula's die in 2022 zijn gecertificeerd zullen najaar 2024 weer terug keren om aan het certificering traject deel te nemen voor nog weer 2 jaar lidmaatschap bij de Doula Academie inclusief alle voordelen die daaraan verbonden zijn. We hebben een verbindend en krachtig programma samengesteld voor zowel beginnende als praktiserende doula's!

Certificering data Geboorte Doula 2024 met als thema: doula selfcare en krachtige communicatie. Tijdens deze certificeringsronde zijn ook alle her-certificerende doula's van harte welkom!

Vrijdag 11 oktober & zaterdag 12 oktober 2024

  • van 9.30 tot 17.30 uur (op zaterdag tot 19 uur incl. borrel)

hangen bevalbed
Leer een klinisch beval bed anders in te zetten

De Doula Academie houdt jou actief op de hoogte van aanvullende cursussen die voor jou een perfecte match zijn. Ook werkt de Doula Academie zelf continu aan een mooie aanvulling op het les curriculum.

Wat moet ik zelf doen en wanneer om gecertificeerd te worden als Geboorte Doula?

Eigen planning :

  • Inleveren paper uiterlijk 23 november 2024
  • Opstellen studentenportfolio en voeren van je mentorgesprek tussen 13 oktober en 7 december 2024

In je studentenportfolio reflecteer je op tenminste 3 bevallingsbegeleidingen. Dit onderdeel moet af en voldoende bevonden zijn, voordat je definitief gecertificeerd kan worden*. Daarnaast neem je onder meer je CV, je paper, je bedrijfsplan en je toetsresultaat erin op.

  • Deelname aan tenminste 2 online casu├»stiek besprekingen tussen oktober 2024 en januari 2025

*Mocht je niet binnen de gestelde tijd 3 baringen hebben kunnen bijwonen dan word je 'voorlopig gecertificeerd', kan je gewoon aan de slag als Geboorte Doula tegen een gezond tarief maar krijg je pas je definitieve certificaat als je deze 3 bevallingsbegeleidingen wel hebt gedaan en voldoende op hebt gereflecteerd. Daar heb je maximaal 1 jaar de tijd voor!

De Geboorte Doula opleiding is per oktober 2023 erkend door de NBvD!

Losse cursussen

De Doula Academie adviseert je tenminste 2 losse trainingen te volgen per 2 jaar. Deze zijn NIET in je totale opleiding-fee inbegrepen maar de Doula Academie deelt in een agenda module alle trainingen met jou waarvan de Doula Academie verwacht dat deze een mooie aanvulling zijn op het curriculum. Meer cursussen volgen mag altijd, uiteraard!